Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Съвети от диетоложката на звездите: Храни за разкрасяване

по статията работи: | 05 март 2015 Прочитания: 4110
Вместо скъпа козматика
Съвети от диетоложката на звездите: Храни за разкрасяване
Източник: tumblr

Световноизвестните звезди са принудени да изглеждат безупречно постоянно. Нали тъкмо тяхната визия е основният виновник за славата им!

 

Затрупани от ангажименти и публични изяви обаче, те нямат време да мислят как да се грижат за себе си.

 

Ето защо разполагат с цял антураж от хора, които отговарят за техния стил, грим, тренировъчен или хранителен режим.

 

Диетоложката Кимбърли Снайдър е помогнала на десетки знаменитости да се сдобият с перфектна фигура. Сред тях са Фърги, Оливия Уайлд, Дрю Баримор, Винс Вон и Дита фон Тийз. Нейните съвети включват хранителни навици, отразяващи се благотворно както на здравето, така и на красотата.

 

Ако и вие се стремите да постигнете хармонична фигура и същевременно да подчертаете естествената си красота, бихте могли да почерпите идеи от режима на Кимбърли Снайдър. Той е изпробван от много звездни красавици и действа в няколко аспекта.

 

От една страна, влияе върху състоянието на кожата, като я прави чиста и сияйна. Също така носи на организма енергия, което води до осезаемо подобряване на тонуса. И най-важното - чрез съветите на диетоложката се свалят килограми. Без йо-йо ефект!

 

Според нея от изключително значение е хората да консумират храни, богати на фибри и минерали. Тези продукти осигуряват пълноценно усвояване на полезните вещества от организма, което пък води до подобрено здравословно състояние.

 

Кимбърли Снайдър силно препоръчва включването на безглутенови храни в менюто, които не съдържат мляко и животински мазнини. Вижте някои от най-интересните съвети на дамата, придружила не една или две хубавици по пътя към ослепителната визия.

 

Сбогом, акне!



В рамките на два материала ви запознахме кои са забранените храни при акне, както и какво да ядете за здрава кожа. Диетоложката на звездите дава още два безценни съвета по тази тема.

 

При проблемна кожа тя препоръчва консумацията на непастьоризиран и нефилтриран ябълков оцет. Овкусявайте салатите си с него, а за мощна детоксикация на организма пийте поне в рамките на месец една чаена чаша вода с 1 с.л. оцет всяка сутрин на гладно. Може да го използвате и за почистване на лицето си, ако добавите малко оцет към същото количество мицеларна или дестилирана вода. Потопете памуче или тампон за почистване на грим в получения разтвор и нежно обтрийте кожата си.

 

Лукът пък подобрява работата на черния дроб, което води до пречистване на кръвта. Благодарение на ароматния зеленчук, ще подобрите състоянието на кожата си за нула време.



Кожа като от реклама 

 

Ако нямате акне, но кожата ви въпреки това не изглежда свежа и здрава, е добре всяка сутрин да пиете зелено смути. Тъкмо това консумират за закуска Оливия Уайлд и Дрю Баримор.

 

Рецепта за зелено смути 

 

Необходими продукти:

1 ч.ч. вода

1 маруля

100 г пресен спанак

1 ябълка

1 круша

4 стръка целина

лимонов сок на вкус

 

Здравословната напитка се приготвя като всички съставки се смесват с помощта на блендер.

 

Кимбърли Снайдър съветва още при всяка удобна възможност да се хапват авокадо или лененo семе, които носят на организма полезни мазнини и важни витамини. 

 

Друга любима храна на красивата кожа е ананасът. Той подобрява производството на колаген, който прави кожата еластична и по-устойчива на процесите на стареене.

 

За да се отървете от досадните тъмни кръгове под очите пък хапвайте по един банан на ден. Всички ще се чудят колко ли е скъп кремът за околоочен контур, който ползвате. И само ако са ви симпатични, ще им споделите своята тайна!  

 

Нокти в перфектно състояние

 

Чупенето и беленето на ноктите е често срещан проблем, който издава недостиг на важни вещества в организма. Консумирайте зеленолистни зеленчуци, а ако не обичате такива в суров вид, си направете гореописаното смути!

 

Здравите нокти са в "добри отношения" и с безглутеновите пълнозърнести храни, които осигуряват на организма достатъчно количество калций. Хапвайте си просо, амарант, елда и киноа, за да забравите, че някога сте имали нужда от ноктопластика! 


Гъста и лъскава коса 

 

Морковите и тиквените семки са най-големите врагове на косопада, защото съдържат витамин А, витамин B, цинк и сяра. Хапвайте по-често тези храни и помнете - само здравата коса е наистина красива!

 

Рейтинг: 5 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...