Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Съветите на Люба: Видове месо и употребата му

по статията работи: | 11 януари 2013 Прочитания: 4360 2
Научете коя част от месото за какво се използва
Съветите на Люба: Видове месо и употребата му
Източник: morgueFile

Всички обичаме да похапваме месо. В тази единствена дума обаче се крият много кулинарни тайни и трикове.

 

Ето защо ще ви разкажа за различните видове месо и неговата разнообразна употреба в кухнята.

 

Свинско месо

 

Крачетата на прасенцето се използват за варене, например в супа, и за пача.

 

Джоланът - за готвене (т.е. различните видове термична обработка) със зеле, боб. Консумира се печен.

 

Бутът - за печене, за задушено, за направата на кайма.

 

Плешката пък е подходяща за руло, по принцип за печене, готвене, кайма.

 

Котлетите- за скара, за пържене на тиган. Могат и да се изпекат.

 

Бон филето е най-нежното месо от прасето, подходящо за скара, за  тиган, за шницели.

 

Телешко месо

 

Джоланът е най-вкусен сварен. За готвените ястия се нарязва на шайби.

 

Бутът е вкусен задушен, както и сготвен. Става за кайма.

 

Плешка - за готвене, за руло. Може да се изпече цяло парче.

 

Бон-филето е идеално за шницели, стек.

 

Ребрата са най-вкусни печени.

 

Агнешко месо

 

Бутът става за печене, готвене и кайма. Плешката - за печене.

 

Котлетите пък са за скара

 

Вратът е подходящ за  супа.

 

Пилешко месо

 

Цялото пиле можете да го изпечете или сварите.

 

Бутчетата стават за печене, варене и готвене.

 

Крилцата може да сготвите по най-различни начини. Да ги запечете или запържите.

 

Бялото месо е подходящо за бърза обработка. Може да бъде панирано, сготвено със сос.

 

Бон-филето е месото, което е най-крехко и се приготвя най-бързо. Става за бързо готвене, паниране.

 

 

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
ана
14.01.2013 | 15:39
Добри съвети!
1
kalinka kalinkova
14.01.2013 | 12:57
Много важна информация за всички домакини е това.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!