Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Съветите на Люба: Коктейлно парти

по статията работи: | 06 декември 2016 Прочитания: 1850 2
Или как да го организираме по удобен за нас и гостите ни начин
Съветите на Люба: Коктейлно парти
Източник: Thinkstock/ Guliver

С наближаването коледните празници и топлотата, която носят, все повече ни се иска да се събираме със семейството и приятелите.

 

Едно добро решение е да организирате коктейлно парти. Подобен род събиране е забавно и дава по-голяма възможност гостите ни да контактуват помежду си. Домакинята също ще има възможност да бъде по-дълго време сред тях. Всички знаем, колко неприятно се получава, когато гостите пристигнат, а домакинята я няма, защото все още не може да се откъсне от печката. Това не бива да се случва.

 

Ще ви дам няколко лесни и практични съвети, с които ще можете да построите плана в главата си, за това как да протече партито. И най-вече, как да протече така, че и вие, и гостите да се чувствате удобно.

 

Да започнем от масата. Добре е да подсигурим две маси. Една за блюдата и една за напитките. На масата за блюдата сложете чинии със среден размер, прибори и салфетки. Сложете чиниите една върху друга, като между всяка сложете и по една салфетка. Така ще избегнете натрапчивия звук от тракането на съдовете. Приборите също можете да сложите в подходящ съд, за да не са директно на масата. А и по този начин ще заемат по-малко място.

 

На другата маса наредете напитките и чашите. И така всеки сам ще може да си сипе питието, което предпочете.

 

Знаете, че е важно да обмисляме такива по-големи събирания. Това намалява риска да възникне непредвидена ситуация, която до някаква степен да развали удоволствието. Няколко дни предварително определете менюто и напитките и подсигурете необходимите продукти. Пазарът предлага голямо разнообразие, използвайте въображението си и с малко допълнение от вас може да постигнете много добри резултати. Добре е храната да бъде подходяща за хапване на крак, без гостите ви да се притесняват, че ще изцапат празничните си тоалети. Помислете за това.

 

Друго много важно условие за доброто ви представяне, е да помислите, както за украсата на масата, така и за украсата на дома. Ако партито минава под някаква тема, съобразете украсата с нея. Не забравяйте подходящата и добре подбрана музика, с която да се погрижите за доброто настроение на гостите си.

 

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Отговор на коментар #1 от Vqra Petrova:
Празничното събиране изисква да променим малко обстановката, както и външния си вид, или поне така го разбираме повечето хора. Естествено, че не сте длъжна да се възползвате от тези съвети. Но не е зле човек да е подготвен за всякаква ситуация :)
1
Vqra Petrova
06.12.2013 | 12:26
ше кайш,че непознати хора ще каня вкъщи като чета такива неща ;))) украсата, дрехите, чиниите, сериозно ли? ако ще се събирам с чужди хора ще ида на ресторант, а приятели и близки не мисля за меню за нищо, забавлявам се, всеки носи,всеки слага всеки вдига :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!