Накиснете боба за една нощ
Почистете и измийте спанака и го попарете
Нарежете пилешкото месо на малки парченца. Подправете със сол и черен пипер на вкус
В дълбок тиган запържете месото заедно с лука, докато парченцата получат златиста коричка
Прибавете доматеното пюре, нарязаните чушки, фасула и долейте 2 чаени чаши вода
След като кипне, намалете огъня и оставете ястието да се задушава около час
Отлейте малко от соса в една чаша, а в тигана прибавете галетата, сиренето, спанака, маслото и сол на вкус
Чукнете яйцата и бъркайте продължително
Изсипете таджина в намаслен съд и го сложете във фурната на умерен огън, докато течността се изпари
Нарежете го на парченца и го сервирайте горещ.