За основата приготвям най-обикновено тесто от брашно, сол, бакпулвер и хладка вода. Трябва да се получи плътно тесто, което не залепва.
Разточваме го на много тънко и го поставяме в тавичка за пай или форма с подвижни стени. Оформяме го с ръб по стените на тавичката или формата. Набождаме го с вилица и го запичаме за 10-15 минути на 180 С.
Докато се пече основата, приготвяме плънката от нарязаните на ситно гъби, зелен лук и яйца. Тъй като не трябва да е много течна, прясното мляко се добавя най-накрая, постепенно. Може да не е необходимо цялото количество, ако яйцата са по-големи.
Овкусяваме с черен пипер и сол.
Заливаме плънката в изпечената основа и печем, докато стегне.
Накрая поръсваме с настърган кашкавал, който не трябва да се запича, а само да се разтопи.