Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тас кебап с ориз пилаф (Светла)

7
Тас кебап с ориз пилаф (Светла)
Източник: Светла
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 19 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В тенджера слагаме олио и месото, нарязано на дребни парчета. Пържим го до зачервяване и слагаме червения пипер и виното.

  • 2

    След като заври, слагаме подправките. Къкри на слаб огън, до сваряване на месото.

  • 3

    Приготвяме си ориза, измит го слагаме в тенджерката с 2 супени лъжици олио, малко вегета за вкус и 3 части вода.

  • 4

    Ври на слаб огън, докато поеме цялата вода. Сервираме с топка ориз.

  • 5

    Да ви е сладко.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Dobi Zvezdeva
07.06.2013 | 16:45
Отговор на коментар #5 от Veronika Ivanova:
чудесен е да
6
тихомира илиева
07.02.2013 | 23:26
Много вкусен е таз кебапът с ориз.
5
Veronika Ivanova
07.02.2013 | 17:15
ММММММММММММ ЩЕ СИ ПРИГОТВЯ УТРЕ И АЗ ТАС КЕБАП,АЗ СЪЩО ХАРЕСВАМ С ПО ГЪСТ СОС,ДА СИ ТОПНА....
4
Denica Mileva
07.02.2013 | 16:48
много вкусно изглежда , още повече изгладнях като гледах снимката :))
3
Anna Vasileva
07.02.2013 | 16:48
Изглежда вкусно и не особено вкусно,надявам се,че може и с по-рядък сос да се направи. :)
2
Radina
07.02.2013 | 16:29
манджичка,определено от най-любимите !: )
1
ива
07.02.2013 | 14:23
Много любима манджа!:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D