Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Телешка глава в шкембе - I вид

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 7 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Измийте добре главата и почистете добре шкембето
  • 2 Сложете главата в шкембето заедно с дафиновия лист и целите връзки пресен лук
  • 3 Зашийте шкембето, източете дебела кора от тесто и го завийте
  • 4 Изпечете така приготвената телешка глава в пещ, но ако не разполагате с такава, става и в готварската фурна
  • 5 Печете около 5-6 часа
  • 6 Извадете я, остранете кората, разшийте шкембето и я извадете
  • 7 Обезкостете главата, върнете я в шкембето и доовкусете с джоджена, бахара и черния пипер
  • 8 Леко запечете и сервирайте готовото ястие топло.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...