Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Телешко бон филе се готви така!

по статията работи: | 11 декември 2015 Прочитания: 5812
За перфектен резултат всеки път
Телешко бон филе се готви така!
Източник: Wikimedia Commons

Приготвяте ли телешко бон филе? То определено е едно от, да не кажем най, вкусните меса. Имайки предвид цената на телешкото филе, то трябва да знаем как точно да го приготвим, за да няма фалове. Все пак трябва да оправдаем похарчените пари, сервирайки вкусна вечеря, нали така.

 

Има някои основни съвети, които искаме да ви дадем, в приготвянето на телешко бон филе по правилния начин.

 

Почиствайте бялата тъкан по повърхността

 

Тази бяла, понякога сребриста, обвивка на филето е съединителната тъкан, която се реже трудно, пречи на перфектната обработка на месото и трябва да се отстрани, преди да се премине към готвене с помощта на остър нож.

 

Направете формата на филето еднаква

 

Знаете, че в единия край филето е по-тънко. Това е причина да се готви неравномерно понякога. Затова е добре да подгънем тънкия край под самото месо, да го закрепим с конец и да го обработим така. По този начин ще има приблизително еднаква дебелина цялото парче и ще се сготви равномерно.

 

Овкусявайте достатъчно и правилно бон филето от телешко

 

Осолете с морска сол повърхността на филето, поръсете със сушени билки и счукан чесън за повече вкус.

 

Не го гответе прекалено дълго 

 

Най-добре е да се сервира алангле или средно опечено, или ако трябва да сме точно – средата на парчето трябва да достигне 60 С.

 

Оставете филето да си "почине”

 

Не трябва да се реже веднага след като е опечено. Така соковете ще се запазят вътре в него, а няма да се разтекат по дъската за рязане. Оставете опеченото бон филе в топло плато за около 10-15 минути.

 

wikipedia.org/ филето се намира на мястото, оцветено в зелено


телешко бон филе с млечен сос


телешко бон филе със сос от авокадо

Рейтинг: 1.5 / 5 , 2 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!