Смесете соевия сос, захарта, олиото, чесъна и лука в голяма купа. Оставете настрана.
Нарежете пържолата на ленти и я сложете в купата. Покрийте и приберете в хладилника за 1 нощ, или поне за 1 час. Така месото ще бъде сочно и ароматно.
Загрейте уок тиган. Прибавете месото заедно с маринатата, докато покафенее леко. Поръсете сусама върху месото и гответе още 2 минути.
Извадете месото. В маринатата, останала в тигана, можете да запържите зеленчуци по избор по метода стър-фрай. Импровизирайте с ананас, моркови, чушки. Ще се получи ястие, вдъхновено от многоликата азиатска кухня.
Друг вариант е да поднесете месото върху канапе от предварително сварен ориз.
Вижте и видео за приготвяне на телешкото по този начин