Поръсете телешкото със сол и пипер, поръсете и брашното.
Загрейте 2 с.л. масло в дълбок съд с капак. Работете на парции.
Сложете телешко, гответе, обръщайки до златисто-кафяво за около 8 минути. Извадете в плато и оставете.
Сложете бекон, гответе до стопяване на мазнината, около 8 минути. Сложете останалото масло, чесъна и лука. Карамелизирайте в маслото за около 30 минути. Добавете половината бира, гответе, като разбърквате постоянно до дъно. Отнема около4 минути.
Върнете месото заедно с останалата бира, бульон, захар, оцет, подправки. Оставете да заври. Намалете котлона на средна степен. Продължете готвенето под капак до омекване на месото. Отнема около 1.30 ч.
Сервирайте ястието с филийки франзела.