Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тиквеник с яйца

Тиквеник с яйца
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.6
(базиран на 7 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Тиквата се настъргва на едро ренде

  • 2

    Задушава се с половината масло, 125 г захар, канела и 200 мл прясно мляко

  • 3

    Останалото масло се разтопява

  • 4

    В тава се надиплят два реда кори, които се наръсват с малко от разтопеното масло

  • 5

    Отгоре се разпределя част от плънката, после пак - два реда кори, като всеки се ръси с масло, плънка

  • 6

    След като се сложат последните два реда кори, баницата се набожда до долу с вилица и се залива с остатъка от разтопеното масло

  • 7

    Приготвя се заливка от прясно мляко, захар и яйца, която се излива върху тиквеника

  • 8

    Десертът се пече в предварително нагрята до 180 С фурна, докато коричката стане златиста

  • 9

    Поднася се охладен.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!