Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тиквичка

от Kulinar.bg | 18 септември 2012 Прочитания: 1247
Продуктът е богат на ценни минерали
Източник: sxc.hu

Тиквичката (Cucurbita pepo) съдържа редица витамини, между които витамин C и витамини B1 и B2. В тиквичките присъстват и солидни дози бета-каротин, който пък е голям враг на оксидативния стрес.

 

Продуктът е изключително богат на ценни минерали, между които магнезий, фосфор, желязо, калий и калций.

В допълнение тиквичките могат да се похвалят с добра доза фибри и със среден гликемичен индекс.

Освен това не са калорични – в 100 грама има само около 20 калории. Бонусът е, че, като близки роднини на краставиците и динята, те съдържат много вода, което ги прави идеални помощници в мисия хидратация.

 

Добре е да се консумират млади, защото тогава хранителният им профил е много по-богат. А пък и са по-вкусни.

 

(Съдействие за материала оказа сайтът FitWell.bg)

Още сезонни продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1