Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тирамису "Светли"

22
Тирамису "Светли"
Източник: Светла
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 24 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Отделяме жълтъците от белтъците.

  • 2

    Жълтъците бием с пудрата захар с миксер, до побеляване.

  • 3

    Прибавяме жълтъците към сметановата смес и бъркаме с дървена лъжица или лопатка.

  • 4

    Белтъците последни разбиваме на сняг, докато не е спаднал обема им, се прибавят по малко към жълтъчената смес и с лопатката разбъркваме много добре.

  • 5

    Приготвяме си нес кафето с гореща вода и прибавяме към него рома.

  • 6

    В йенска тава или тортена форма редим един ред бишкоти, потопени в кафето с рома, вторият ред мажем с крема. Третият - бишкотите и най-отгоре крема.

  • 7

    Ръсим с малко сито какаото на прах.

  • 8

    Слагаме я в хладилника, да престои 24 часа.

  • 9

    Става превъзходна.

Коментари(22)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
22
Ще я пробвам,защото много я обичам!
21
Emnuella
25.02.2013 | 13:01
Това е някаква икономична рецепта,без маскарпоне,което със сигурност ще се отрази на вкуса
20
Отговор на коментар #17 от Neva Veni:
за 4 броя пакета,вътре за о 20 броя в пакет е достатъчна сместа така че ако нямате голяма ,добавяте и малка тавичка и си правите две терамисута аз си ги правя в една йенска тава
19
Отговор на коментар #18 от Biserka Dimitrova:
В рецептата е написано 4 броя крема сирене...
18
Biserka Dimitrova
29.01.2013 | 15:09
искам само да попитам сиренето крема колко точно трябва да бъде като количество
17
Neva Veni
27.01.2013 | 13:37
Благодаря много на Кина Иванова за уточнението, че тавата трябва да е голяма за дадените продукти, все пак-криза е, не трябва да се хабят!
16
Veronika Ivanova
26.01.2013 | 15:54
Отговор на коментар #1 от Кина Иванова:
ако четете продуктите и по една или друга причина е пропуснато,все пак сте кулинари и трябва да сте по бдителни и проницателни...айде чак пък липсвало....това или онова четете бе хора...или обичате все да пишете по нещо което да засяга кулинаря аз как разбрах всичко и си я направих също страхотна е хвала на кулинарката....
15
Veronika Ivanova
26.01.2013 | 15:48
Отговор на коментар #14 от Кина Иванова:
Мойта йенска тава е голяма ,и слагам и повече и крем,2 пръста ...държим да е с повече крем...но е супер наистина имам само 2 порции...мммммм свърши....но скоро пак ще си направя...Благодаря ви че сте я направили....държа много на изпитани рецепти,а не фалшиви,да си хабим продуктите си само....а аз изпращам само изпробвани с години наред....
14
Кина Иванова
25.01.2013 | 15:49
Това е една изключително добра и сполучлива рецепта! Правих я снощи и наистина става превъзходно! БЛАГОДАРЯ ВИ! Само с едно малко уточнение- или тавата трябва да е ГОЛЯМА или продуктите на половина, защото крема става МНОГО...:)
13
zvetanka ivanova
24.01.2013 | 22:49
Значи се уточнихме и остава да го приготвим това изкушение.
12
Отговор на коментар #1 от Кина Иванова:
БЛАГОДАРЯ ДОРИ НЕ БЯХ ЗАБЕЛЯЗАЛА ,ТАКА Е СМЕСВАТ СЕ СЪС ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И СЕ РАЗБИВАТ ДО ЕДНОРОДНА ГЛАДКА СМЕС. НЕЗНАМ ГРЕШКАТА Е ПРИ ПУБЛИКАЦИИТЕ ЯВНО СЕГА СИ Я ПЕРОВЕРИХ И ПИШЕ ,НО ТУК ЛИПСВА РЕДА....
11
Отговор на коментар #2 от Павлина Костадинова:
ПРОПУСНАТ Е РЕДА ПРИ ПУБЛИКАЦИЯТА. КРЕМАТА СИРЕНЕ СЪС ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА СЕ СМЕСВАТ...
10
Отговор на коментар #3 от Neva Veni:
БЛАГОДАРЯ ДОРИ НЕ БЯХ ЗАБЕЛЯЗАЛА ,ТАКА Е СМЕСВАТ СЕ СЪСЪ ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА И СЕ РАЗБИВАТ ДО ЕДНОРОДНА ГЛАДКА СМЕС. НЕЗНАМ ГРЕШКАТА Е ПРИ ПУБЛИКАЦИИТЕ ЯВНО СЕГА СИ Я ПЕРОВЕРИХ И ПИШЕ ,НО ТУК ЛИПСВА РЕДА....
9
Отговор на коментар #4 от Mimeto Angelova:
ДА И ТАКА СЪМ ПРАВИЛА СУЕР Е НА ВКУС,СПОР НЯМА ,ТА ТЯ СИ Е ОРИГИНАЛ ВСЕ ПАК....
8
Отговор на коментар #6 от Светла Тренева:
ОПИТВАЛА СЪМ И ВАРИАНТ КРЕМА СИРЕНЕ СЪС СЛАДКАРСКА СМЕТАНА СТАВА СУПЕР СЪЩО НА ВКУС.
7
Отговор на коментар #6 от Светла Тренева:
БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА СЪВЕТА,ЩЕ Я НАПРАВЯ ПО ВАШАТА РЕЦЕПТА.
6
Светла Тренева
24.01.2013 | 21:16
А аз мажа върху бишкотите един ред от сметановата смес ,а върху другият ред крема сирене ,разбито със захар!И така ги редя до изчерпване на бишкотите .Правила съм си и вариации като използвам и натрошени целувки...
5
Светла Тренева
24.01.2013 | 21:11
Лесна и народна рецепта! Маскарбонето е скъпо и не е всеки джоб! А забравеното крема сирене се смесва с сметаната!
4
Mimeto Angelova
24.01.2013 | 20:57
az go pravq mn po lesno s maskarpone i stava za 15 min
3
Neva Veni
24.01.2013 | 19:42
Светли, забрави крема-сиренето и сметаната, навярно и те се разбиват и се прибавят към разбитата яйчена смес, така ли е?
2
Къде е сиренето-крема ?
1
Кина Иванова
24.01.2013 | 14:32
Добре де, ама каква е тази сметанова смес и къде остана Крема сиренето...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D