Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Топли супи за хладно време

по статията работи: | 23 октомври 2013 Прочитания: 3884
Интересни рецепти, които трябва да влючим в менюто си
Топли супи за хладно време
Източник: Thinkstock / Guliver

Супата е супер важно ястие, част от перфектното меню. Всеки сезон предлага различни продукти, които много лесно могат да се провърнат във вкусно преживяване за сетивата ви.

 

Понякога хората, които ядат, просто за да се наядат, се присмиват и отказват да разберат подобни суперлативи по адрес на едно ястие, но ние сме ценители и не пестим думите си, когато става въпрос за кулинарни произведения.

 

Рязко се връщаме в света на супата, след малкото лирическо отклонение. Есенният сезон е изключително благодатно време от годината за приготвянето на топли супи, които ще ви сгреят и ще удовлетворят нуждата на организма от хранителни вещества.

 

Може би тук е мястото да кажем, че в много рецепти се срещат кубчета бульон. Знаете, че по-добрият избор е да си приготвите домашен зеленчуков или местен бульон. Така ще сте сигурни, че хапвате реална храна, а не химия с вкус на пилешко, най-буквално казано.

 

Можете да използвате някои от храните на есента и да проявите въображение, интерпретирайки ги в свои рецепти. Или да откраднете някои от идеите, които ще ви предложим.


Супа с ечемик е полезен и вкусен вариант, който можете да опитате.


Крем супа от тиква е най-логичното, което можете да изберете за менюто си. Севетваме ви да прибавите и малко орехи, за да бъде хранителната "бомба" пълна.


Морковената супа с малко настърган джинджифил ще ви стане любима, гарантираме. Освен атрактивния цвят на супата, джинджифилът в нея е много полезен точно в сезона на настинките.


Карфиолът е зеленчук, от който може да се направи вкусна супа. Става много бързо и ще внесе малко разнообразие в репертоара със супи.


Ако сте любители на киселия вкус и лука, то френската лучена супа е вашата рецепта. Според предпочитанията си, можете да замените виното с ябълков сайдер, става великолепно.


Крем супа от праз вече е нещо интересно и хранително. Някое по-злоядо детенце, например, би могло да се нахрани само с нея, без да има нужда от друго.


Тъй като сме сериозно навлезли в сезона на консервите, една веджи супа с червен фасул идва тъкмо на място да се впише в есенната ни картинка, където централно място заемат мадмоазел супа и нейните сестри.

 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!