Разбиваме яйцата на сняг, прибавяме 1 чаена чаша захар и пак разбиваме. Добавяме олиото, ванилията, брашното и бакпулвера. Бием до получаване на хубава пухкава смес.
Разделяме сместа на три части и печем блатовете.
Когато са готови, на два от блатовете им намаляваме размера. Най-отдолу е най-малкия, после малко по-големия и така до края.
Блатовете сиропираме със захарен сироп: 1 чаена чаша захар и 1 чаена чаша вода.
Между блатовете мажем с предварително разбитата сметана. Намазваме и отстрани тортата със сметана и залепваме бишкотите. Връзваме с панделка или нещо подходящо, за да може да се слепят и оставяме за известно време в хладилника.
Докато тортата се стяга си правим украсата със захарно тесто (фондан).
Когато вече е готова тортата, я изваждаме от хладилника и махаме панделката. Покриваме с украсата и мажем с разтопен шоколад бишкотите.