Белтъците се разбиват с пудрата захар. Трябва да се получи нещо като сметана, за да може когато вземете с лъжичка, да има някаква форма.
След което разстилате алуминиево готварско фолио в една по малка тава и с помощта на лъжица изсипвате получената смес като оформяте блат, който не трябва да се допира до стените на тавата.
Печете за около 1 час на 120 градуса. Няколко минути преди да извадите целувчения блат, разбивате сметаната и си приготвяте един хубав пош. Изваждате блата и го оставяте за около 10-тина минути да се охлади. Когато е изстинал напълно, го украсявате със сметаната
Нарязвате плодовете и украсявате целувчената торта. Ако желаете да я приготвите друг ден, но да си направите блата, може да го съхраните в кутия до 1 месец, но не трябва да я слагате в хладилник. Отвън блата има хрупкава коричка, а вътре трябва да е леко дъвчащ.