За блата: Разбиваме с миксер яйцата, прибавяме 1 ч.ч. захар, после олиото, ванилията, брашното и бакпулвера. Бием до получаване на пухкава смес.
След това разделяме сместа на 3 части. Печем три блата. Сиропираме блатовете със захарен сироп, направен от 1ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Първо поставяме единия блат, сиропираме, намазваме с предварително направения крем "Тирамису" (за препоръчване Dr Oetker).
Отгоре поставяме втория блат. Отново сиропираме. Намазваме със сметана (предварително разбита на сняг).
От третия блат изрязваме 2 по-малки кръгчета (с различна големина) - за да направим стъпаловиден водопада. Те също се сиропират и намазват със сметана.
Когато почне да се стяга (желира), с лъжица започваме да обливаме върху тортата - отгоре надолу, все едно тече вода. После поръсваме с кокосовите стърготини. Зелените за украса върху бисквитите, а белите стърготини върху желатина - водата.
Намазваме със сметана около тортата и поръсваме с филираните бадеми.