Течният шоколад се стопява на водна баня за да стане течен (за по-лесно боравене с него), цеденото мляко се разбърква хубаво за да стане гладка смес.
В правоъгълно съдче (най-добре прозрачно за впечатляване на гостите) се подрежда първи слой от бисквити, напоени в прясното мляко.
Вторият слой над бисквитите се намазва първо с равен пласт цедено мляко и се залива с течен шоколад и се поръсва с какао. Повтаря се ред бисквити, цедено мляко, шоколад, какао.
Завършва се с ред цедено мляко и се украсява с линийки шоколад (както фантазията ни измисли). Алтернативата на украсата е цветни или шоколадови пръчици или поръсване с горчиво какао.
Тортата се похлупва и се оставя поне за 2 часа в хладилника. Преди поднасяне се поръсва с какао. Реже се на правоъгълни или триъгълни парчета.