Шоколадовите блатове пригответе по ваша любима рецепта за блатове. Трябва да са с размери 25-26 см в диаметър.
Разбиваме белтъците и захарта на снежна смес, като за целувки. Върху хартия за печене очертаваме кръг с диаметър около 24 см и шприцоваме (или разпределяме с лъжица равномерно) белтъчената смес. Изпичаме блата на много слаба фурна (около 100 C). Уточнявам, че не е необходимо да изсъхне съвсем като за целувки, добре е да остане хрупкав отгоре, но плътен и мек отвътре.
В купичка смесваме свареното кондезирано мляко (дулца де лече) и омекналото масло, докато стане на крем.
Сглобяваме тортата по следния начин: отдолу нагоре един шоколадов блат, половината крем, фъстъци, целувчен блат, останалата част от крема, фъстъци и втори шоколадов блат.
За украса намазваме с течен шоколад и поръсваме с още малко фъстъци.
Още снимки на шоколадовото изкушение може да видите тук.