Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта "Сникерс"

8
Торта "Сникерс"
Източник: Люси Евтимова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Шоколадовите блатове пригответе по ваша любима рецепта за блатове. Трябва да са с размери 25-26 см в диаметър.

  • 2

    Разбиваме белтъците и захарта на снежна смес, като за целувки. Върху хартия за печене очертаваме кръг с диаметър около 24 см и шприцоваме (или разпределяме с лъжица равномерно) белтъчената смес. Изпичаме блата на много слаба фурна (около 100 C). Уточнявам, че не е необходимо да изсъхне съвсем като за целувки, добре е да остане хрупкав отгоре, но плътен и мек отвътре.

  • 3

    В купичка смесваме свареното кондезирано мляко (дулца де лече) и омекналото масло, докато стане на крем.

  • 4

    Сглобяваме тортата по следния начин: отдолу нагоре един шоколадов блат, половината крем, фъстъци, целувчен блат, останалата част от крема, фъстъци и втори шоколадов блат.

  • 5

    За украса намазваме с течен шоколад и поръсваме с още малко фъстъци.

  • 6

    Още снимки на шоколадовото изкушение може да видите тук.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
Люси Евтимова
18.04.2013 | 16:25
Отговор на коментар #7 от Liliya Plamenova Mincheva:
Здравейте! Кондензираното мляко е на консерви по около 400 грама.
7
Liliya Plamenova Mincheva
16.04.2013 | 11:11
Какво ще рече 1бр. кондензирано мляко?Какво количество трябва да се разбира?
6
kalinka kalinkova
04.02.2013 | 13:34
Искам да опитам и аз да се справя с рецептата.
5
pepi damjnova
02.02.2013 | 14:20
Давате ми страхотна идея за приготвяне на торта.
4
Люси Евтимова
02.02.2013 | 13:18
Отговор на коментар #3 от Ваня Йочева:
Здравейте, от няколко дни сайте има системен проблем и пропуска стъпки. Макар и доста неприятно, би трябвало да проявяваме по-голямо разбиране към този вид грешки. Все пак това са рецепти и би трябвало да носят радост, а не толкова негативни изказвания насочени към хората. Освен това, за уточнение искам да кажа, че изпратените рецепти биват повторно редактирани и не се публикуват в пълното им първоначално състояние. Целта на сайта е да опраостява рецептите, макар и в случая, с пропуснатата стъпка да създава проблеми. Докато рецептата се коригира ще допълня пропуска:Изпичаме блата на много слаба фурна ( около 100 градуса). Тук уточнявам, че не е необходимо да изсъхне съвсем като за целувки, добре е да остане хрупкав отгоре, но плътен и мек отвътре.
3
Ваня Йочева
01.02.2013 | 23:11
Само дето не пише след като разпределим белтъците как добиваме белтъчния блат, на колко градуса да го печем, за колко време. Такива едни подробности, които издават пълната несъстоятелност на майстора-сладкар да си служи с думите или поне да прочете преди да постне рецептата...... Много лошо и не прави чест и на авторката и на сайта, който публикува непълни рецепти....
2
zvetanka ivanova
01.02.2013 | 17:48
И на мен ми изглежда така.
1
gabriela gabrielova
01.02.2013 | 12:01
Много вкусна торта е тази.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D