За блата: Разбиваме 3 яйца с 1 ч.ч. захар до побеляване, прибавяме последователно олиото, половин ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. брашно размесено с бакпулвера, и ванилията.
Изсипваме сместа в стъклена огнеупорна форма, намазана с олио и поръсена с брашно, и слагаме да се пече в микровълновата печка на грил за около 20 минути до суха клечка.
Оставяме блата да изстине, изваждаме го от стъклената форма, разрязваме на две с конец, оформяме сърце и изрязваме с нож.
За крема: слагаме млякото (500 мл) да заври, през това време разбъркваме останалите яйца, захар, брашно и ванилената захар.
Когато млякото се сгорещи, махаме от котлона и на тънка струйка, при непрекъснато бъркане, добавяме сместа. Слагаме отново на котлона и бъркаме до сгъстяване на крема.
След като изстине, добавяме оцветителя. Слагаме от крема върху първия блат, поставяме втория, и отново крем. Декорираме с медени сърца, стрелички от портокалови кори и кокосови стърготини.