Рулата нарязвам с дебелина 1 см и ги нареждам на дъното и по стените на кръгла дълбока купа, в която предварително съм поставила найлоново фолио.
Разбивам сметаната с маскарпонето.
Добавям разтопения на водна баня желатин (предварително накиснат в студена вода) и разбърквам с шпатула.
Изсипвам 1/3 от сметановата смес в купата и отгоре подреждам кръгчета нарязан банан.
Застилам с пласт от бялата смес и разпределям, за да има навсякъде парченца нарязани смокини от сладкото.
Отново покривам със сметанов слой и разнасям сладко от сини сливи.
Изсипвам последния сметанов крем и покривам с парчета от рулото - за дъно.
Облепям купата с фолио и прибирам в хладилника да стегне - поне 4-5 часа.
След дългото чакане обръщам тортата в подходящо плато и махам фолиото.
Можеше да я украся отгоре и да покрия рулата да не се виждат, но аз не го направих. Предпочетох да я оставя така.
Да ви е сладко!