Блат: Белтъците се разбиват на сняг, добавя се на тънка струя захарта, разбива се с миксера много добре. След това се добавят смлените лешници, брашното и настърганата кора на лимона и ванилията, всичко се разбърква внимателно с дървена лъжица.
Сместта се разделя на 4 равни части, пече се на 180' С около 20 минути в предварително загрята фурна.
Крем: 1 литър и половина прясно мляко, 14 с.л. захар, 9 с.л. брашно, 14 жълтъка, кората на 1 лимон, ванилия, 2 с.л. царевично нишесте без аромат, 200 гр. натурален шоколад.
Разбиват се жълтъците заедно със захарта, да се получи кашичка, добавят се половината мляко, брашното, нишестето и всичко се разбърква.
Останалата част от млякото се оставя да заври и жълтъчената смес се добавя. Вари се гъст крем, добавя се и обелената кора от лимона. Готовият крем се разделя на 2 равни части.
Първата част се разбива с миксера и към нея се добавя разтопения шоколад. Втората половина се смесва с 300 гр. меко масло със 150 гр.пудра захар.
Сглобяване: ред блат, после бял крем, след това кафяв крем, пак блат и така, докато се оформи тортата. Украсата е по желание на майстора. Когато се реже тортата, при правилната сглобка, трябва да се видят разрезите на блата и двата вида крем.