4 яйца и 1 чаена чаша захар се разбиват на пухкав крем.
Прибавят се олиото, ванилията, киселото мляко с угасената сода бикаронат в него, брашното (2 чаши) и останалите набухватели.
Получената смес се разделя в три еднакви купички и пожелание към една от тях се прибавя малко какао или кафе, за да стане по-тъмен и по-ароматен блат.
Пекат се един по един, на 200 С.
Оставят се да изстинат добре.
Содата бикарбонат придава жилавост на блатовете и не позволява след сиропиране да се разпаднат. Амонячната сода придава шуплест вид на блата и позволява сиропирането му в оптимален вариант. Бакпулверът придава обем на блата.
1литър прясно мляко се слага на котлона.
Прибавя се 1 чаша захар и няколко ванилийки.
Отделно се разбиват 2 яйца с 4 лъжици брашно.
Прибавят се към сгорещеното мляко, бърка се интензивно и след като кремът се сгъсти се отстранява от котлона, за да изстине много добре.
Разбива се сладкарската сметана и се прибавя към добре охладения яйчен крем.
Блатовете се сиропират с кафе (предварително направено и леко подсладено) и се сглобява тортата както следва: сиропиран блат, крем, сиропиран блат, крем...