Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта Шантили

6
Торта Шантили
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За блата:
    яйца - 3 броя
    захар - 1 ч.ч.
    олио - 3/4 ч.ч.
    прясно мляко - 1 ч.ч.
    сода - 1 ч.л., може и бакпулвер
    брашно - 2 ч.ч.
    канела - 2 щипки
    куркума - 1 щипка (може да се пропусне, според вкуса)

  • 2

    Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и прясното мляко. Отделно пресейте брашното с бакпулвера, канелата и куркумата и го прибавете. Бъркайте, докато сместа почне да образува мехурчета. Разделете на 3 и печете всеки блат в предварително загрята на 160 С с вентилатор фурна.

  • 3

    За крема Шантили:
    сметана - 500 г
    захар пудра - 125 г
    прясно мляко - 100 мл
    ванилия - 1 - 2 пакетчета

  • 4

    Разбийте всичко на пухкав крем, като продуктите трябва да са студени.

  • 5

    Сглобете тортата, като намазвате обилно между платките и отгоре. Накрая нарежете с нож шоколадовия кувертюр и гарнирайте с него.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Petya Keranova
26.09.2016 | 19:17
Отговор на коментар #5 от Marinela:
Не пречи. Само трябва да се добавят 20 градуса, т.е. ако температурата на печене с вентилатор е 160 градуса, при печенето без вентилатор тя трябва да е 180 градуса.
5
Marinela
16.07.2013 | 16:10
Пречи ли ако блатовете се пекът в обикновенна фурна без вентилатор ?
4
Muriel Favre
07.04.2013 | 10:07
Харесва ми.
3
pepi damjnova
26.03.2013 | 10:41
Отговор на коментар #1 от Teodora Panayotova Chamova:
Това беше важно да се уточни.
2
Petya Keranova
25.03.2013 | 18:26
Отговор на коментар #1 от Teodora Panayotova Chamova:
Права сте моя е грешката. Удвоих базовата рецепта, която имам за крем Шантили, защото 250гр не са достатъчни за тази торта, но съм забравила да го поправя в описанието на приготовлението. Вярната доза е в нужните продукти.
1
Teodora Panayotova Chamova
25.03.2013 | 16:28
Защо в нужните продукти за тортата пише че трябва 500 мл. сметана , а в описанието за приготовление пише 250 гр. ?????
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...