Разтворете желатина на две места с по 150 мл вода съгласно инструкциите. Счукайте бисквитите на ситно. Разбийте сметаната, сложете захарта и ванилената захар. Разбийте добре.
Когато се сгъсти, сложете половината желатин в сметаната. Разбийте закратко.
Начупете шоколада, който предварително сте сложили в хладилника да стегне.
В сместа със сметаната сложете стафидите и бисквитите. Разбъркайте.
Сложете 1/3 от сместа във форма за торта. Сложете парченца шоколад. Покрайте с крем, отново шоколад и най-отгоре сложете крем. Сложете в хладилника за 30 минути.
Докато чакате, разрежете гроздето на половинки. Извадете тортата и украсете с гроздето. Залейте с останалия желатин. Оставете в хладилника до пълното стягане на крема и желатина. Може да престои и за през нощта.
Извадете тортата, освободете формата, прехвърлете в плато с помощта на шпатули и сервирайте веднага.
*Можете да замените шоколада с вишни и да украсите с други плодове по желание.