Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта с лек крем

2
Торта с лек крем
Източник: Петя Димитрова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 3
(базиран на 2 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За блата се разбиват 8 яйца с миксер. Добавят се 14 супени лъжици захар, 14 с.л. брашно, 2 бакпулвера, 4 ванилии.

  • 2

    След като продуктите се разбият добре, се разделят на 4 равни части, като във всяка част се слагат сладкарските бои.

  • 3

    След като първият блат се изпече, се поставя в тава за поднасяне и се сиропира със захарен сироп, който се приготвя като се кипнат и охладят равни количества захар и вода.

  • 4

    Всеки блат се сиропира, когато другият е върху него.

  • 5

    Като за целта се разбиват жълтъците и 1/4 чаена чаша захар, докато се стопи напълно.

  • 6

    Добавя се постепенно добре пресятото брашно (4 с.л.) и се разбива много добре, докато не останат бучки и се добавя ванилията.

  • 7

    Млякото (2 ч.ч.) се слага да заври и се изсипва яйчената смес. Котлонът се намалява, като се внимава сместа да не заври и се бърка постоянно в едната посока с дървена лъжица. Ако се появят бучки се прецежда.

  • 8

    След като се охлади, кремът става достатъчно стегнат за мазане на блатовете.

  • 9

    След намазването на първия блат с крема, върху него се нареждат плодове по избор.

  • 10

    Отгоре се слага вторият блат ( синият) -него сиропирах със сок от компот, отново се намазва с крем и се редят плодове.

  • 11

    Третият блат се сиропира отново със захарен сироп, а четвъртият отново със сок от компот. Може да сиропирате само със захарен сироп или само със сок от компот.

  • 12

    Върху последния блат не се слага крем. Той се маже със маслен крем от 150 грама краве масло, разбит с пудра захар на вкус. Разбива се до побеляване. Освен последния блат с този крем се маже и цялата торта.

  • 13

    Отгоре тортата се украсява по желание с фондан.

  • 14

    Аз направих следното: Парено тесто за украса- 75мл. вода, 40 гр. масло, 75 гр брашно, около 1кг пудра захар. Слага се водата да заври и се добавя маслото.

  • 15

    След това се третира като обикновено тесто, като вместо брашно се замесва с много добре пресятата пудра захар.

  • 16

    Добавя се оцветител и се разточва лист около 3-4 мм, за да покрие тортата.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Margaritka
26.11.2013 | 16:40
лек крем с цялата менделеева таблица по нея :)
1
pepi damjnova
02.04.2013 | 16:51
Много цветна торта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...