Хлябът се накисва в прясното мляко и се изтисква максимално добре да няма течност, най-добре хляба да е стар, поне от два дни.
В купа се слага захарта, хляба, какаото и маргарина, всичко се разбива с миксер до получаване на хомогенна смес.
Желатинът (20гр) се разтваря във 100 мл студена вода и се оставя да набъбне. В купичка се затопля около 150 мл вода в микровълновата, трябва да е гореща, но не вряла.
Към набъбналия желатин се прибавя на струйка от горещата вода до пълното му разтваряне, изчаква се да се охлади и се прибавя към сместа с хляба (крема).
Плодовете и сладкото са по избор, като част от плодовете отделете за декорацията накрая. В случая аз използвах нектарини и сини сливи.
Във форма с отделящо дъно се редят бисквити, като се обикалят и стените й. Отгоре се слагат нарязани на тънко плодове и се залива с част от крема. Поръсва се със сладко и се редят отново бисквити, плодове, сладко и така до свършване на продуктите, като най-отгоре се завършва с крем.
Получената торта се оставя в хладилник да стегне за няколко часа.
Бисквитите не са сиропирани, от сместа те се накисват достатъчно добре.
Междувременно останалия желатин (10гр) се разбърква в 50 мл студена вода, оставя се да набъбне и пак в 50 мл гореща вода се разтваря и се остава да престои 30 минути, да стане на гел.
Останалите плодове се нарязват, тортата се изважда от хладилника и всяко парче се топи в желатиновия гел и се декорира върху тортата, така плодовете се запазват свежи и не потъмняват.
Оставя се пак около час в хладилника, накрая се освобождава от пръстена и се реже на парчета.