Белтъците се разбиват на сняг със 100 гр захар. Жълтъците се разбиват отделно и се прибавят към белтъците.
Брашното, бакпулверът и ванилията се смесват и се прибавят към яйцата. Разбъркват се внимателно с лъжица.
Пече се в тавичка, постлана с хартия за печене. Сместа може да се раздели предварително на три части или да се опече цялата и после да се раздели на три блата.
Млякото се сварява и се прибавя предварително разтвореното в малко мляко нишесте. Бърка се, докато се сгъсти и се сваля от котлона.
2 бр. желатин се разтваря на водна баня и се прибавя към крема веднага, докато е горещ и се разбърква много добре. Оставя се да изстине, като от време на време се разбърква, за да не хваща коричка (кремът трябва да е много добре изстинал, за да не се разтопи сметаната).
Сметаната се разбива на твърд сняг, след това се смесва с крема внимателно с лъжица и се оставя за малко в хладилника.
За сиропа: Водата, 200 гр захар и какаото се сваряват и се оставя да изстине.
След това блата се сиропира, маже се с крем, по желание може да се сложи плод или крокан.
Другите два желатина се разтварят на водна баня с част от захарния сироп. Смесват се с останалото количество сироп и се охлажда.
Нареждат се плодове и се заливат с полужелирания захарен сироп (може и сок от компот).