Смесете зехтина и оцета в средно голяма купа. Нарежете тофуто на средни правоъгълни парчета.
Потопете старателно парчетата тофу в сместа и ги мариновайте за минумум 10 минути. Най-добре да поседят в маринатата поне 1 час, за най-вкусен резултат.
Загрейте скарата на по-висока температура.
Подредете парченцата тофу върху тава с фолио, напръскайте ги с още малко от маринатата и запечете за 5 минути.
През това време, бланчирайте броколите за 2 минути. Мариновайте ги, заедно с аспержите, в останалата марината.
Махнете готовото тофу от скарата и на негово място, в тавата подредете зеленчуците. Нека се запекат хубаво за 5 минути, да покафенеят и от двете страни.
Сервирайте грилованите продукти върху канапе от спанак. Овкусете по желание.