Маята се разтваря в топла вода заедно със захарта и се оставя да шупне.
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слагат яйцето, сол, олио и оцет. Добавя се постепенно маята като се замесва меко и еластично тесто. Покрива се с влажна кърпа и се оставя на топло 40 минути.
Киселото зеле се нарязва и се запържва в малко зехтин, добавя се червен пипер, черен пипер, мащерка и риган, изсипва се 50 мл вода и се задушава под капак до омекване.
Оставя се да се охлади.
Готовото тесто се разделя на 12 бр топки, всяка се разточва възможно най-тънко, корите трябва да прозират, ръси се от зелето, навива се на руло и след това се завива, като охлювче.
Така се процедира с всичките 12 топчета тесто.
Подреждат се в намазнена тава, намазват се с разбит жълтък и се поръсват с мак и сусам. Оставят се още 20 минути, след което се пекът на 170 С 40 минути до златисто.