Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Традиционен маймунски хляб

4
Традиционен маймунски хляб
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смесете брашното и солта в голяма купа. Направете кладенче в брашното и добавете млякото, в което сте разтворили маята. Добавете разстопеното масло (2 с.л.)

  • 2

    Замесете гладко тесто, което да е и леко лепкаво. Ако е прекалено лепкаво, добавете още малко брашно.

  • 3

    Сложете тестото в добре намаслена купа и покрийте. Оставете го да втаса на топло за около 1 час.

  • 4

    Когато е готово, намаслете форма за кекс, в която да опечете маймунския хляб.

  • 5

    Разточете тестото на набрашнен плод. Нарежете го на квадрати (8 по 8). Трябва да се получат 64 квадратчета.

  • 6

    Разстопете маслото в купа (1/2 ч.ч.).

  • 7

    В друга купа смесете кафявата захар и канелата.

  • 8

    Натопете квадратчето в купата с масло, след което в купата със захарта и канелата. Повторете го с всички, и нареждате квадратите във формата за кекс. Между тях добавете орехите и стафидите, предварително натопени в коняк.

  • 9

    Другият вариант, по който може да приготвите хляба, е да смесите кафявата захар, канелата и маслото в тенджерка и да ги загреете, докато се растопят. След това да залеете наредените във формата квадратчета, стафиди и орехи.

  • 10

    Оставете за още 40-50 минути, за да може тестото да втаса за втори път.

  • 11

    Загрейте фурната на 180 С и печете до готовност, около половин час.

  • 12

    Обърнете хляба върху плато или чиния.

продукти
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
kalinka kalinkova
07.03.2014 | 11:38
Ще взема и аз да го пробвам.
3
gabriela gabrielova
06.03.2014 | 11:24
Бих опитала вкуса му.
2
тихомира илиева
05.03.2014 | 22:24
А този е сладък, но и той изглежда добре.
1
Надя
05.03.2014 | 12:54
За пръв път чувам за това нещо,но изглежда много вкусно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...