Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трик за перфектните чушки бюрек

по статията работи: | 28 декември 2015 Прочитания: 12277
По-лесно и по-бързо
Трик за перфектните чушки бюрек
Източник: Симона Иванова

Всички обожаваме панираните вкусотийки - пилешки хапки, кашкавалчета, сиренца, чушки. Каквото се сетите, може да се панира.

 

При панирането винаги има една голяма опасност, че може да не се получи - панировката може да се разпада, да залепва за тигана.

 

Като цяло панирането не е особено лесно, само опитните кулинари успяват да се справят перфектно. Когато пържим, нещата винаги ставам по-бързо, отколкото ние успяваме да смогнем. 

 

Защото трябва да потапяме в панировката или да редуваме брашно, яйце, брашно и едновременно да обръщаме готовите хапки в тигана, което никак не е лесно.

 

Е, ние сме тук, за да измислим как да стане по-лесно. И сега ще ви кажем един страхотен трик, с който панирането да стане детска игра!

 

Да се съсредоточим върху един страхотен деликатес - чушките бюрек. Панираните чушки са вкусни, но чушките бюрек са просто невероятни!

 

Там интересен е пълнежът - някои го правят с извара, други със сирене. Някои добавят яйце, други го пропускат. 

 

Ние ви препоръчваме да сложите поне едно яйце в плънката, което да спои сиренето - то придава допълнителен вкус и определено става по-апетитно.

 

А какъв е трикът? Кори за баница! 

 

Ако си спомняте, преди време ви показахме как се прави перфектният паниран кашкавал. Там отново се възползвахме от корите за баница, с които кашкавалът просто никога не се разтича.

 

Ако вече сте усвоили тази техника, то няма какво да ви убеждаваме в нейните предимства. За тези, които се съмняват, ще кажем - опитайте само веднъж и повече никога няма да панирате по традиционния начин!

 

Продукти за 10 бр:

10 бр печени белени чушки

 

За плънката:

 

150 г сирене 

1 яйце

1 с.л. копър

 

За панировката:

 

2 яйца

5 бр кори за баница

 

Начин на приготвяне:

 

Пригответе си плънката, като разбиете яйцето и смесите с натрошеното сирене. Плънката трябва да е гъста, не рядка. Добавете наситнения копър и при нужда - сол. 

 

Отделно разбийте яйцата за панировката и оставете настрани. Може да добавите малко сол и черен пипер. 

 

Напълнете чушките, като във всяка чушка слагайте по около 1-2 ч.л. от плънката. Може да панирате и чушки с дръжки, просто трябва да ги резнете отстрани и така да напълните. 

 

Корите срежете на две. Слагайте всяка чушка в кора и увивайте, така че да е увита отвсякъде, но да не остава място с много кора. 

 

 
36882 36883

 

Първо напълнете и увийте всички чушки в корите, а след това ги потапяйте в разбитото яйце. Така няма да се налага да топите в няколко чинии и да си цапате ръцете. 

 

Пържете в сгорещено олио до готовност. Не сервирайте веднага, защото яйцето в плънката ще се разтече, оставете да изстинат малко 15-тина минути. 

 

След това се насладете на перфектните чушки бюрек. Гарантираме ви, че ако опитате да ги приготвите така, повече няма да панирате по традиционния начин. Стават уникални!

 

 

36879 36878

 Снимки - Симона Иванова

Рейтинг: 3.7 / 5 , 3 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...