Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трикове на баба: съхранение на нарязани плодове

по статията работи: | 28 февруари 2016 Прочитания: 1013
За да не покафеняват
Трикове на баба: съхранение на нарязани плодове
Източник: youtube.com

Време е за един съвет от времето на вашите баби. Знаете ли как се предпазват нарязаните плодове от покафеняване?

 

Сещате се, когато един плод вече е разрязан и е подложен на действието на кислорода, тогава започва да покафенява. Същото се случва и с картофите, когато тръгнем, да ги подготвяме прекалено рано за гозбата.

 

Ние също го знаем от бабите ни, но се запитахме дали все още се ползва и дали някой пък няма да каже някой също ефикасен метод за предпазване на плодовете от покафеняване.


Студена вода. Да, толкова е просто. Студената има способността да предпази плодовете от покафеняване.

 

Това, което трябва да направите, е да нарежете ябълката, например, и да я сложите в купа с вода. Хубаво е и да я покриете с капак, за да няма никакъв кислород, който може да предизвика поява на покафеняване и всякакви съмнителни следи по плодовете.

 

Нееднократно сме казвали, че трябва да полагаме грижи за храненето си в офиса. Защото това е най-трудно – да се храним здравословно в офиса (като офис нека се разбира работно място, не е задължително да е бюро с компютър) си е сериозна кауза. Нямаме време, нямаме условия... Затова можем поне да си носим плодове, които да хапваме през работния ден.

 

 3619

л.грънчарова

 

Да, но не винаги ситуацията (естеството на работата ни) ни позволява да хрускаме ябълка или да си обелим спокойно един банан. Затова поне можем да си нарежем една ябълка, така е много по-приемливо да си я хапваме. Ето в подобна ситуация трика с купичката с вода е супер удобен.

 

Естествено, ако ще правите десерт с ябълки, тогава задължително трябва да потапяте вече обелените в купа с вода, за да не загният.

 

Както вече казахме, действа и с картофи (но това 100% го знаете), все пак да припомним.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 350 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!