БЯЛА ТОРТА: 6 белтъка се разбиват на сняг с 1 ч. чаша захар и 7 капки ром. Прибавят се 1 ½ ч.чаша брашно.
ЖЪЛТА ТОРТА: 6 жълтъка се разбиват с 2 цели яйца и 7 капки ром. Прибавят се 5 с. л. захар и толкова брашно, като разбиването продължава.
КАФЯВА ТОРТА: 4 яйца с 1 ч.чаша захар се разбиват и се прибавят 2 ч.чаши не много пълни брашно и какао (1 1/2ч.чаша брашно и ½ ч.чаша какао).
КРЕМ: 2 ч.ч.млени орехи се заливат с 1 к.ч. вряло мляко. Захлупват се, за да набъбнат, 2 пакетчета масло, 1 ч.ч. пудра захар, 1л. сок от лимон и кората на лимона. Прибавят се орехите към маслото и се продължава да се бие, докато се получи гъст крем.
Покриваме с фолио и оставяме в хладилника.
СИРОП: 2 ч. ч. захар и 2 ч.ч. вода завира и след като изстине, заливаме предварително надупчените блатове. Нареждаме кафяв блат, сироп, крем, жълт блат, сироп, крем, бял блат, сироп, крем.Накрая надписваме с домашния течен шоколад.
Тортата става много голяма и вкусна.