Какво готвите, когато имате гости? Пържоли, пиле с картофи, питка?
Разбира се, традционните неща, с които сме отраснали и толкова обичаме.
Само че за днес сме ви приготвили една просто уникална идея, с която да очаровате и изненадате своите гости.
Семейство, приятели, особено децата, всички ще са във възторг от тази разкошна Пица-Вулкан!
Предполагаме и вие обичате да сервирате пицата с разни сосове. Е, тази пица, дами и господа, си върви със соса, който се намира по средата на пицата.
Уникална идея, не мислите ли? Какъв по-оригинален начин да сервираш соса за пицата освен вътре в пицата?
Ще ви покажем колко лесно се прави този вулкан по средата на пицата, а от вас остава само да решите с какво да я гарнирате. И кога точно да я приготвите!
Какво ви е нужно? Първо, разбира се, ви трябва тесто за пица. Може да си купите готово, но най-добре да приготвите домашно.
Ето и нашата любима рецепта за Тесто за италианска пица - класика в жанра. Приготвяте си тестото и започваме с оформянето.
За да направите този вулкан по средата ви трябва само една обикновена керамична купичка - от тези за крем карамел или крем брюле. Ако нямате такава, сигурни сме, че ще измислите какво да сложите по средата на незалепващата тавичка за пица.
Разточете си тестото на много голям кръг, така че да може да покрие и тавичката, и купичката по средата. Трябва да се получи нещо такова:
После с вилица направете дупки в тестото вътре в купичката и около нея. Така ще предотвратите надуването.
С помощта на четка намажете цялото тесто със зехтин или олио - и самата пица, и вулкана по средата.
Идва ред на гарнирането на пицата. Много мразим да ви казваме какво да слагате върху пицата - така де, това си е ваше свещено право и никой няма право да ви се бърка във вземането на това решение!
Предлагаме ви само този сос за пица, с който да я намажете обилно. Само не слагайте нищо в дупката - там е мястото на вулкана!
После наръсете любимтие си продукти отгоре - шунка, бекон, печено пилешко, царевица, кисели краставички, лук, кашкавал, сирене, топено сирене, гъби, маслини, чушка... Да, да, обещахме, че няма да ви казваме, само даваме идеи :)
Мятайте пицата във фурната да се изпече за 15-20 минути. А ние се захващаме със соса. Отново не искаме да ви налагаме нашето мнение, защото може да напълните този вулкан със какъвто сос пожелаете.
Даваме ви само няколко предложения и имайте предвид, че всичките са подходящи:
Та, така, правите любимото си сосче и след като извадите пицата от фурната, пълните вулкана с него. По желание гарнирате пицата с пресни зеленчуци и слагате по средата на масата!
Ако не сте се вдъхновили достатъчно, вижте и видеото - след него няма как да останете безпристрастни към тази страхо-о-отна пица!
кадри - youtube.com