За да си вършиш пълноценно работата, трябва да си щастлив и добре нахранен.
Диригентът на унгарския оркестър "100 цигански цигулки" Шандор Риго Буфо, напълно подкрепя тази максима, за което съдим по решението му да вземе заедно с музикантите си, и личен унгарски готвач.
Той ги следва вече 5 месеца на концертите им, част от турнето, което ще мине и през България.
Оркестърът ще е тук в продължение на 3 дни и ще изнесе концерти в Пловдив на 1 септември и Бургас на 3 семтември.
Това решение не е плод на чревоугодничество, а на разбирането, че добрата енергия и пълноценни резултати не се постигат на празен стомах.
На второ и трето място маестрото поставя удобното легло и любовта на почитателите.
Главният готвач, с помощта на свои колеги от България, ще приготви на музикантите традиционни унгарски ястия, продуктите за които пътуват чак от родината им.
Оркестърът ще се радва на домашните колбаси, баница с орехи, сандвичи със сметана и различни сирена, гулаш с говеждо, което е и емблема на унгарската кухня. Вкусните десерти с плодове и ядки.
Само като си помислим колко разнообразна на вкусове е унгарската кухня и ни се приисква да похапнем заедно с щастливите музиканти.
Е, поздравяваме грижовния диригент за решението.