Яйцата се разбиват с миксер до бяло със захарта, добавят се изварата и ванилията/ванилената захар, отново разбивате хубаво.
Размекнатото масло смесвате с брашното с бакпулвера и с ръце го правите на трохи.
Формата се намаслява и поръсва с брашно и всъщност тук е най-трудното на сладкиша – правите пластове от двете смеси, като най-отдолу и най-отгоре трябва да е брашнената смес.
Трохите ги ръся равномерно с лъжица, а изварената смес слагам на малки купчинки, после, с намокрена или намаслена лъжица, внимателно заглаждам. Обикновено правя 4 слоя от брашнената смес и три от изварената, но може и повече да оформите.
Печете в умерена фурна на 160 - 170 С, около 40-50 минути. Проверявате с клечица като кекс, от порозовяването на горната кора може да се ръководите, а отстрани леко се отделя сладкиша от формата, когато е готов. Леко охладете и тогава нарежете.
Отгоре може да залеете с разбита заквасена сметана и със сладко, по желание.