Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Уникален начин за приготвяне на яйца

по статията работи: | 11 февруари 2016 Прочитания: 8016
Ще си оближете пръстите
Уникален начин за приготвяне на яйца
Източник: Youtube

Толкова много обичаме яйца, че просто не можем да спрем да търсим интересни начини за приготвянето им.

 

Не че традиционните методи са ни омръзнали - обичаме и варени, и пържени, и на очи. 

 

Но днес ще ви покажем нещо по-интересно или по-точно компилация от няколко метода, които като резултат дава нещо наистина невероятно.

 

Обещаваме ви, че ако приготвите яйца по този начин ще си оближете пръстите от вкусотия! И ще се харесат на всички, гарантирано!

 

Тези яйца всъщност оригинално се наричат пържени -  "fried", но под пържени яйца ние разбираме друго.

 

Затова по-скоро бихме ги кръстили панирани яйца. С хрупкава коричка и разливаща се сърцевина.... Да, казахме ви, че са фантастични!

 

В оригиналната рецепта тези яйца първо се пошират, после се овалват в хлебни трохи и накрая се пържат. Ние ще ви предложим и няколко улеснения.

 

Ето какво ви трябва:

 

- 4 яйца

- 5-6 филии хляб

- пресни подправки - магданоз, мащерка, розмарин

- олио за пържене

- брашно за овалване (около 1 ч.ч.)

- 1 яйце + 2 с.л. прясно мляко

 

Първо трябва да приготвите сместа за овалване, която да придаде хрупкавост на яйцата. В оригиналната рецепта хлябът и подправките се слагат в блендер, пасират се и се изсипват в тавичка.

 

Пекат се около 10-15 минути, докато странат хрупкави трохи. Ако нямате време, можете просто да смесите готова вече галета със сушени подправки и да разбъркате добре.

 

След това трябва да поширате (забулите) 4-те яйца (или колкото сте решили да направите). Припомнете си как се правят перфектните поширани яйца

 

Защо яйцата в рецептата трябва да са забулени - при тях винаги жълтъкът остава течен, което придава красив ефект, когато яйцето се разреже. За тези, които не обичат рохки жълтъци, предлагаме просто да сварите яйцата.

 

Също така, ако се притеснявате, че няма да се справите с поширането, сложете яйцата да се варят и според това, дали искате твърди или рохки жълтъци, извадете на 5-тата или 10-тата минута. 

 

Когато вече сте готови с хлебните трохи/галетата и с пошираните/сварените яйца, се залавяме с панирането.

 

Сложете олиото да загрява. Разбъркайте яйцето и млякото (може да замените с вода). Всяко яйце овалвайте в брашното, потапяйте в яйцето и накрая в галетата. Оваляйте добре в галета, а после пак върнете в яйчената смес и отново в галетата. След като сте направили това, оставете оваляните яйца 4-5 минути, а след това изпържете в сгорещеното олио. Ето го и резултатът:

 

38125

youtube.com

Рейтинг: 4 / 5 , 185 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!