Следва да ви покажем няколко наистина невероятни произведения на фотографията.
И искаме да избързаме като кажем предварително, че това не са реалистични рисунки или нещо подобно, а една нова техника на снимане на храна.
Много фотографи се обединяват около тезата, че да снимаш храна е една от най-приятните страни на професията. Повечето от тях казват, че им е изключително приятно да се занимават с тази страна на професията си.
Една от тях е нюйоркчанката Бет Галтън, която работи съвместно с хранителния стилист Шарлът Омнес.
В какво смятате се крие интересната техника? Показването на храната, но разрязана наполовина.
Например сладоледът, както си е вътре в опаковката. Някога мислили ли сте как изглежда разрязан наполовина царевичен хот-дог?
Е, двете ентусиастки са мислили по темата и са стигнали далеч. Започнали с рязането на кутия сладолед, докато стигнали до най-перфектната снимка – чаша кафе с мляко, разрязана точно на половина. Уникално наистина.
Вижте и снимките, които ни развълнуваха толкова много.
Фотограф: Beth Galton; хранителен стилист: Charlotte Omnès
Кутии за сладолед.
Трицветен сладолед.
Царевичен хот-дог и сладолед във фунийка.
Готови китайски спагети в кутия.
Корнфлейкс в момента, в който се заливат с мляко.
Два вида супа.