Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Фасулски лесен начин за махане на костилки

по статията работи: | 29 януари 2016 Прочитания: 3221
От череши или маслини
Фасулски лесен начин за махане на костилки
Източник: Youtube

Когато дойде време за премахване на костилките на маслини или череши всеки се ослушва. Неприятна част, определено, тъй като няма начин да се случи бързо и да се отстранят всички костилки едновременно.

 

Е, ако си помислихте, че ще издавим от торбата с трикове някой начин за отстраняване на костилките на 500 г (не дай си Боже повече) череши едновременно, сбъркахте. Все още не сме намерили такъв...

 

Но пък можем да ви помогнем, ако не разполагате с уред за отстраняване на костилки. Това не е джаджата, която всеки има у дома, въпреки че наистина спестява време и си заслужава.

 

Та, ако нямате такъв уред, то вероятно имате пош/шприц. Всеки кулинар, който иска да се изявява и като сладкар, има пош в кухнята си. В случая не ни е нужен целият пош, а само накрайника му.

 

1. От снимката вече се ориентирахте, че това, което трябва да направите, е да натиснете черешата, откъм мястото на дръжката, към заостреният край на приставката на поша. Костилката сама излиза от вътрешността на черешата. Лесно е и определено отнема по-малко време, отколкото, ако бяхме тръгнали да режем черешите на две, да вадим костилките и така нататък. Същото важи и за маслините. Които дори са по-трудни за обработка, защото са по-малки от черешите.

 

За всеки случай сме приложили и едно видео, за да видите как става номера с накрайника на поща. Апропо, в клипа има и още няколко метода, вижте и тях и преценете кой ви се струва по-удобен.  

 

 

2. В случай, че нямате и сладкарски пош, тогава имате бутилка и дървено шишче. Е и те могта да се превърнат в удобен начин за отделяне на костилките на череши. Тук обаче сме на мнение, че този метод няма да ни свърши работа и за маслините. Но пък не пречи да опитаме, нали.

 

Просто слагате черешата на гърлото на бутилката, с помощта на шишчето избутвате костилката в бутилката. Хайде сега вижте и това клипче, за да няма неразбрали :)  

 

Рейтинг: 2 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !