Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Фелиша и нейният начин да свали килограми

по статията работи: | 01 юни 2015 Прочитания: 31840
Една история с хубав край
Фелиша и нейният начин да свали килограми
Източник: Facebook/Felicia Greenwald

Това е историята на американката Фелиша Грийнуолд.

 

Една дама, която успяла да свали значително количество килограми с помощта на някои трикове за спестяване на време, разказва womenshealth.com.

 

В училище Фелиша била много активна и изглеждала много добре, но постъпвайки в колежа, качила 10 килограма.

 

Самата тя го отдава на факта, че спряла да се движи активно и начинът й на хранене се променил към лошо. Хранела се в кафетериите и си взимала храна за вкъщи от тях. След дипломирането Фелиша се преместила в Калифорния, където започнала работа на 3 места.

 

Срещнала и едно момче, с което основното им занимание, когато били заедно, било да ходят на ресторант. Просто той много обичал да си хапва.

 

Е, както може би се досещате, това веднага се отразило на фигурата на Фелиша. За една 5-месечна връзка, теглото и скочило с 20 килограма.

 

И така постепенно от 73 килограма Фелиша стигнала до 106. Двамата се разделили, но нейният проблем с теглото си останал. След семейна разходна из Гранд Каньон, Фелиша свалила няколко килограма. Чувството било страхотно и тя решила да вземе в ръце.

 

-спряла да пие газирани, безалкохолни напитки и ги заменила с вода

-приготвяла сама храната си

-започнала да се движи повече и постепенно упражненията станали 5 дни в седмицата

 

Имайки предвид натоварената й работа, се наложило да помисли как да си подсигури здравословна храна за хапване по време на работния ден. Решението е в готвенето за напред. Избирала рецепти, от които се получава питателна храна, която да може да издържи поне ден/два в хладилника.

 

Пресните сокове и шейкове от зеленчуци също станали част от всекидневното хранене на Фелиша.

 

Кухненският робот и пасатор са помощници за направа на супи, които лятото могат да се консумират и студени. Какво по-удобно от това?

 

Залагала на пресните плодове и зеленчуци през лятото. А към супите добавяла и различни питателни храни, за да не се получава досадно еднообразие.

 

След 4 месеца резултатът бил минус 24 килограма.

 

31413

 снимка: Facebook/Felicia Greenwald


Приготвянето на "порции” (условно казано) за напрад е добър начин да спестим време. Просто посягаме към готовия обяд, взимаме го с нас и нямаме грижа за храната в офиса. Звучи лесно приложимо, нали?

 

Но, не след дълго, този режим започнал да избледнява. Фелиша започнала стресираща работа - основала собствен фотографски бизнес. И натоварената работа оказала негативното си влияние. След 2 години килограмите на Фелиша постоянно варирали. Режимът станал недостатъчен.

 

Фелиша започнала да избягва предишния режим на хранене, доверявала се на диети, изключващи въглехидратите или такива, които предполагат пиене на сокове в продължение на месец. Един порочен цикъл на лоши решения, които тя сама взимала за себе си.

 

По съвет на неин приятел, тя започнала 6-седмичен отслабвателен курс – програмата на Jenny Schatzle. Тя включвала интензивни упражнения, консултация с диетолог, план за хранене, който трябва да се следва стриктно.

 

 снимка: Facebook/Felicia Greenwald


Проблемът на Фелиша бил, че не се хранела достатъчно често. Затова започнала да прибавя плодове и зеленчуци между храненията, отново по предписание на режима, изготвен за диетолога.

 

След края на първия курс от 6 седмици, Фелиша свалила 5 килограма. Решила да направи още един. Резултатът бил още 10 килограма надолу. Това я карало да се чувства щастлива и не приемала този режим като мъчение.

 

Според самата Фелиша, тази програма е начин да променим мисленето си и да се научим да се придържаме към здравословната си програма сами.

 

Сега Фелиша тежи 70 килограма. 

 

И накрая няколко съвета от нея:

 

*Упражнявайте се колкото и когато можете – дори да имате 10 минути за активно движение, направете го. Не се отказвайте само, защото няма време за пълна тренировка.

 

*Не започвайте диета "от понеделник”.

 

*Не се подценявайте! Само волята е нужна, за да постигнете резултат.

 

Е, тази история на нас ни подейства вдъхновяващо. Разбира се, не всеки има възможност да се подложи на подобна програма по финансови или други причини. Но нека всички помислим за това какво ни е възможно да си вземем като поука и да го обърнем в наша полза.   

Рейтинг: 4 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...