В купичка разбъркваме маята и захарта, докато се втечнят. После добавяме затопленото мляко.
Смесваме брашното и солта в купа, добавяме маслото (неподсладено на кубчета) и намачкваме с вилица. Добавяме маята и млякото.
Бъркаме, докато се получи тесто. Изсипваме го върху кухненско фолио, завиваме и оставяме във фризер за 30 минути.
След това посипваме плота с брашно, вадим тестото и започваме леко да го разточваме. Когато се получи голям блат, прегъваме двата края към средата и точим отново.
Това се прави няколко пъти, за да се разточи добре тестото и да стане меко. След това отново се увива във фоли и се оставя в хладилник да се охлади (може и цяла нощ).
След това се вади, разточва се няколко пъти и се реже на триъгълници. Те се навиват във форма на кроасани - навиват се от дългото към късото.
Редят се в тава и се оставят 2-3 часа на стайна температура.
После се намазват с разбит жълтък с 1 с.л. мляко. Пекат се 8 минути на 230 С и след това 10-15 минути на 190 С.