Разбивате белтъците на гъст сняг с щипка сол, добавяте захарта на три пъти и най-накрая сипвате какаото.
В тава, покрита с хартия, поставяте една лъжица от сместа, като внимавате купчинките да са еднакви. Печете се в предварително загрята на 150 С фурна 35 минути.
Отворете леко фурната и оставете целувките да изстинат. След като изстинат, разтопете шоколада на водна баня, разредете със сметаната и слепете целувките по две.
Важно условие за правене на целувки е белтъците да са на стайна температура и съдът, в който ще ги разбивате, да е напълно сух.
Този десерт е много популярен във Франция, Швейцария, Италия и се нарича макарон. В България ги наричаме целувки. Успех!
Ако желаете макароните да бъдат разноцветни, съветваме ви да прочетете също толкова страхотната рецепта на Петя Керанова точно тук.