В дълбок съд сложете 2 с.л. олио и парчетата пилешко. Оставете ги да се запържат от двете страни.
В друг съд сложете останалото олио и нарязаните лук, моркови и стъбла от целина. Когато поомекнат, ги прибавете към пилето.
В съда от зеленчуците добавете нарязаните на ситно гъби. Когато се запържат, към тях прибавете брашното и разбъркайте. После разредете сместа с бульона. Върнете я при пилето.
Обелете главата на целината и я нарежете на кубчета. Прибавете и нея към ястието.
Когато всички зеленчуци са омекнали и месото е сготвено, ястието е готово. Извадете месото в отделна чиния, а сметаната и жълтъците разбъркайте много добре. Добавете ги към останалите продукти и разбъркайте. Върнете пилето вътре и може да сервирате.