Омесваме тесто, като яйцата и 200 г захар ги разбиваме с тел, добавяме олиото, киселото мляко в него угасена амонячна сода.
Разбъркваме добре.
Започваме да добавяме брашно, докато стане тесто, подходящо за точене.
Разделяме тестото на 2 части и точим всяка с дебелина половин см. Нарязваме на тънки лентички, като всяка една увиваме около формичка за фунийка. И така всяка следваща.
Печем в тава, намазана с олио и поръсена с брашно. След като са изпекчени, отделяме фунийките от формичките, нареждаме ги в друга тава, изправени и за почваме да ги пълним с крем.
Аз тук съм ви предложила най-обикновено нишесте. Друг вариант за крем е – течен шоколад, разбит със заквасена сметана, разбъркани с прясно мляко. Да ви е сладко.