Разтворете маята с малко топла вода и щипка захар. Оставете настрани да шупне.
В купа смесете брашното от ленено семе и царевичното брашно. Добавете солта.
Направете кладенче и изсипете предварително разбърканото яйце и киселото мляко. Прибавете и маята. Разбърайте с дървена лъжица до получаване на еластично тесто, като при нужда добавяйте по-малко от ръженото брашно, за да не лепне тестото.
Прехвърлете на плот и омесете меко тесто. Оставете в купа, покрита с домакинска кърпа за 20-30 минути, докато удвои обема си.
Премесете отново тестото. Разделете на части и оформете хлебчетата. Подредете ги в намазнена с малко зехтин тава и печете около 45 минути при температура 180 С.
Извадете хлебчетата от фурната, напръскайте ги с малко студена вода и покрийте с кърпа, за да омекнат.
Поднесете ги с масло и шарена сол. Приятен апетит :)