Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Хляб Прасенце

14
Хляб Прасенце
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купичка размийте маята с топла вода, добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.

  • 2

    Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура. Междувременно пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче.

  • 3

    Изсипете шупналата мая с киселото мляко и добавете зехтина. Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.

  • 4

    След това го разделете на три топки с различна големина за тялотото, главата и крайниците на прасенцето (уши, опашка и крачета).

  • 5

    Оформете го в желаната форма, намажете го с разбит жълтък с малко зехтин и поръсете със сусам по желание. За очите използвайте зърна черен пипер.

  • 6

    В намазнена тава сглобете прасенцето и го оставете да втаса за още 10 минути. Сложете го да се пече на долната скара на фурната, предварително загряна на 200 С и печете за около 40 минути.

  • 7

    След като се изпече го напръскайте със студена вода, покрийте с кърпа и изчакайте 10-15 минути преди консумация.

Коментари(14)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
14
kalinka kalinkova
30.01.2014 | 10:41
Наистина чудесно предложение.
13
gabriela gabrielova
29.01.2014 | 09:43
Отговор на коментар #12 от Марианна Калинкова:
И аз ще се възползвам от рецептата, много ме впечатли.
12
Благодаря на всички за прекрасните коментари. Радвам се, че моето прасенце ви допадна :).Изненадайте и вие вашите близки и дечица :)!
11
elena atanasova
28.01.2014 | 09:44
Ще пробвам и аз да го приготвя.
10
elena atanasova
28.01.2014 | 09:44
Оригинално се е получило.
9
тихомира илиева
28.01.2014 | 08:29
Браво! Много сполучливо е станал.
8
poli asenova
27.01.2014 | 19:47
С удоволствие ще го приготвя.
7
poli asenova
27.01.2014 | 19:46
Вкусно изглежда това прасенце.
6
работната пчела
27.01.2014 | 15:37
прасенцето е супер ;)
5
Женя
27.01.2014 | 15:28
Децата ще са много доволни,няма да се мръщят на филиите :)))
4
Silviq Milenova
27.01.2014 | 15:21
страхотен сладур! :) Довечера ще направя такова прасенце ;))0
3
Desislava Stoyanova
27.01.2014 | 15:10
този прасчо с много готин :)
2
Отговор на коментар #1 от Emnuella:
Благодаря много.
1
Emnuella
27.01.2014 | 14:43
Супер се е получило,браво за идеята!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...