В купичка размийте маята с топла вода, добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.
Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура. Междувременно пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче.
Изсипете шупналата мая с киселото мляко и добавете зехтина. Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.
След това го разделете на три топки с различна големина за тялотото, главата и крайниците на прасенцето (уши, опашка и крачета).
Оформете го в желаната форма, намажете го с разбит жълтък с малко зехтин и поръсете със сусам по желание. За очите използвайте зърна черен пипер.
В намазнена тава сглобете прасенцето и го оставете да втаса за още 10 минути. Сложете го да се пече на долната скара на фурната, предварително загряна на 200 С и печете за около 40 минути.
След като се изпече го напръскайте със студена вода, покрийте с кърпа и изчакайте 10-15 минути преди консумация.