Накиснете ориза в 2 ч.ч. вода и 2 с.л. сол за 2 часа.
В тенджера добавете ориза, 2 ч.ч. вода и 1 с.л. олио. Оставете да заври и варете в продължение на 5 минути.
Загрейте тиган с незалепващо покритие и добавете маслото, останалото олио (2 с.л.), 1 с.л. сол, киселото мляко, куркумата и шафрана и размесете съставките. Прибавете 1 ч.ч. от ориза и разбъркайте с подправките, докато се смеси добре. Разпределете го по дъното на тигана (това ще е хрупкавият слой) и гответе 5-6 минути на силен огън.
След това добавете останалия ориз, като внимавате да не нарушите долния слой. Леко го надупчете с лъжица и напръскайте с 3-4 с.л. вода, като пак внимавате да не нарушите долния слой.
Покрийте тигана с фолио и му сложете капак. Оставете да се готви така на бавен огън около 40 минути.
Когато оризът е готов, го обърнете в голяма чиния и сервирайте.