Първата и най-важна стъпка от рецептата за целувки е да подготвите напълно суха купа и бъркалки за разбиване! Това е златното и най-важно правило при приготвянето на целувки!
Купата, в която ще разбивате белтъците, както и бъркалките на миксера, трябва да са абсолютно сухи, в противен случай целувките със сигурност няма да се получат.
Белтъците също трябва да са на стайна температура. След като сте приготвили купата, изсипвате в нея белтъците и захарта, на всеки белтък 6 супени лъжици захар. Поставяте купата в друг, по-голям съд, пълен с топла вода и започване да разбивате.
Разбивате белтъците и захарта до получаване на твърд сняг, това означава, че сместа не трябва да се разтича и ако обърнете съда, в който се намира, тя няма да се излее.
Последната стъпка от рецептата за целувки е печенето на целувките. Често се казва, че целувките не се пекат, а се сушат. Пекат се в предварително загрята на 100 С фурна. В тава, в която сте сложили хартия за печене, оформяте от готовата смес целувки с желаната от вас големина, като ползвате шприц.
Пекат се около 4 часа. За да сте уверени, че вашите целувки са готови, е най-добре да „жертвате” някоя от тях и да я извадите от фурната, докато се пекат. Ако се отлепя лесно от хартията за печене и отдолу е твърда, най-вероятно целувките вече са готови.
Може дори да я счупите на две, за да я видите отвътре. Готовите целувки остават с мека и лепкава сърцевина, не е нужно да е изсъхнала и отвътре. След като целувките са готови, вадите тавата от фурната, но ги махате от тавата, след като са изстинали.