Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Черешов пай "Росица"

5
Черешов пай "Росица"
Източник: Росица Петкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:кухня на САЩ
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Замесване на тестото: В купа се слагат брашното, солта и маслото, които се втриват на трохи. Добавя се водата (4 с.л.) и се събира на тесто.

  • 2

    С помощта на брашно се разточва тънък лист с размер, достатъчен, за да покрие дъното и стените на тавичката. Разточеният лист се разстила по тавата, притиска се леко да прилепне и се отстранява излишъка от тестото по ръба на тавата. Остатъка от тестото се събира на топка и ще послужи за покриването на пая.

  • 3

    След като сме направили основата на пая, се заемаме с приготвянето на плънката. Вадят се костилките на черешите, поливат се с лимоновия сок и се разбъркват. През това време слагаме на котлона водата (200 мл) и захарта да заврят, след което, при непрекъснато бъркане, добавяме пшеничното нишесте (разтворено в малко вода) и сваляме от котлона. Към приготвеното нишесте прибавяме черешите и изсипваме в тавата.

  • 4

    Отгоре покриваме пая с лентички от останалото тесто, или други фигурки. (Идеи за декориране)

  • 5

    Печем в предварително загрята фурна на 180 С.

  • 6

    Докато е още топъл, паят се поръсва обилно с пудра захар.

  • 7

    Забележка: Този пай може да се приготви с всякакви плодове, като ябълки, праскови, ягоди и т.н, без никаква промяна на начина на приготвяне.

продукти
300 гр.захар
1 кгчереши
240 млвода
1 щипкасол
1 пак.нишесте
Подобни рецепти от форума
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
кристина
28.09.2013 | 16:15
Много вкусно изглежда !
4
Росица Петкова
23.09.2013 | 09:25
Благодаря ви :)Тъй като много обичам пай съм пробвала много рецепти, докато не намерих точната за мен :)И сега от години ползвам единствено тази, като само сменям плодовете.Правила съм го с ябълки, череши, праскови и малини.Същото тесто използвам и за тарталети, там вече изпитаните варианти още повече :D
3
pepi damjnova
23.09.2013 | 08:42
Отговор на коментар #1 от Radina:
И на мен ми хареса.
2
pepi damjnova
23.09.2013 | 08:42
Супер изглежда пая.
1
Radina
20.09.2013 | 15:00
изглежда много апетитно много ми хареса рецептата :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !